Imamo 59 gostiju i 6 članova online


Srijeda, 03 Veljača 2016 14:24

Najbolja kućna pizza nalik na onu u pizzeriji iz krušne peći

Napisao
Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Najbolja kućna pizza nalik na onu iz pizzerije je pizza koja je prilagođena vašem ukusu, a ipak kvalitetom nalik na one iz najboljih pizzeria. Mnogo je recepata danas ispisano na internetu, a vi ipak kod kuće ne uspijevate napraviti dobru pizzu.  U pečenju pizza vi se susrećete s nekoliko problema i ako njih otklonite vaši prijatelji će se uvjeriti da ste pravi pizza majstor.

Prvi problem je kvaliteta tijesta, pa vam predstavljamo sve sastojke i postupak za kvalitetno pizza tijesto.

Drugi problem je temperatura vaše pećnice koja je maksimalno 250 stupnjeva C.  Temperatura u krušnoj peći se kreće od 600 do 700 stupnjeva C.

Najčešći primjer je da razvučete deblje tijesto, jako prelijete kečapom i nabacate, salamu, sir i sve ostalo. Kad je pizza gotova svi okusi su pomiješani ona je sočna, tijesto debelo i zapravo je sva više skuhana, a ne pečena. Takva je pizza gorkastog okusa zbog kečapa.

Drugi način kako pripremate je tanje tijesto i malo kečapa. Pizza na ovaj način je promašaj jer vam je salama suha, sir zapečen kao guma ili plastika i priznajte nije baš ukusna.

Mnogi tepsiju premažu uljem i tek tada stavljaju tijesto što je liše

Idemo redom sa pripremom vrhunske pizze….

TIJESTO ZA PIZZU

Sastojci:

550 g glatkog  brašna

1 žličica šećera

1/2  kocke kvasca

1 jaje

1/2 praška za pecivo

1 jogurt

1 žličica soli

1 dl mlijeka, 1 dl vode

 

Priprema:

Zagrijati 1dl mlijeka ,u mlijeko dodati 1 žličicu šečera i 1 žličicu brašna, promiješati i dodati natrganu polovicu kocke kvasca.

Ostaviti da se diže.

U posudu u kojoj ćete miješati tijesto dodajte brašno, jaje, malo soli, pola praška za pecivo i času jogurta.

Gotovo tijesto ostaviti da se odmori u frižderu oko sat vremena.

Prije pečenja pobrašniti tepsiju, i u tepsiju staviti samo razvučeno tijesto i peći oko 10 – tak minuta na 250 stupnjeva C. Kad je tijesto gotovo pečeno, izvadimo ga na brzinu van, premažemo rastvorom vode i kečapa u  omjeru 2:1 ( bolja opcija je domaći kuhani paradajz) i na njega stavljamo sastojke koje želimo.  Sve to ponovno vraćamo u pečnicu i pečemo tako dugo dok ne vidimo da nam se sir počinje topiti. Pizzu vadimo van i po želji dodajemo, feferone i origano.  Origano i feferoni uvijek se dodaju na kraju po završetku pečenja.

Dobili smo vrhunsku pizzu od kvalitetnog i dobro pečenog tijesta. Salama nije suha, sir je topljiv i rasteže se prilikom rezanja, dakle sačuvali smo sve okuse svih namirnica.

Da smo odmah stavili sve, zbog niske temperature moramo duže peći da bi tijesto bilo pečeno, ali time i uništimo ostale sastojke, izgubili bismo okuse i sve bi nam bilo suho zbog slabe temperature i dužeg pečenja.

 

Dobar Vam tek…..
Berislav Hermeščec

Pročitano 33268 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 02 Prosinac 2019 14:09
Molim prijavite se ako želite komentarati

Copyright © www.internet-radio-gvm.com  - All Rights Reserved | Webdesign Berislav Hermeščec