Imamo 1962 gostiju i 3 članova online

Srijeda, 25 Rujan 2019 11:52

058 - PRVA KAVA, country uz prvu jutarnju kavu i simpatiju

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Kratka, duga, dupla, s hladnim ili toplim mlijekom, vrhnjem ili šlagom, kava je napitak bez kojeg mnogima ne može početi dan. Ona obilježava novi početak, budi naša osjetila i unosi boje u dan. A kad se uz prvu kavu nađe zanimljiva osoba s kojom započeti dan, tu počinje ljubav. Upravo taj osjećaj, prva jutarnja kava i simpatija prema zanimljivoj osobi, tema je nove pjesme country benda 058 - "Prva kava".

Glazbu za pjesmu skladao je Branko Mamut, a stihove napisala Mara Jurčević. Sve je to vješto i u pravom country stilu u aranžman upakirao Ivan Cinotti. Video spot za pjesmu “Prva kava” potpisuje Robert Žegarac, a prati nastanak triju slika akademskog slikara Mladena Vulasa, inspiriranog pjesmom benda 058. Mladen Vulas diplomirani je profesor likovnog odgoja i likovnih umjetnosti, a završio je magistarski studij kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani.

Da kojim slučajem dolaze s američkog juga, bend 058 bili bi pravi, autentični primjer country glazbe. No oni dolaze s hrvatskog juga, iz Splita, i jedini su primjer kako zvuči country pomiješan s mediteranskim utjecajem. Reakcije publike i glazbenih urednika na ovaj nesvakidašnji glazbeni spoj pokazuju da bend 058 polako, ali sigurno zauzima svoje mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Pročitano 964 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 25 Rujan 2019 17:46

Video sadržaj

GVM radio Zdeno Klimeš
Molim prijavite se ako želite komentarati

Copyright © www.internet-radio-gvm.com  - All Rights Reserved | Webdesign Berislav Hermeščec