Imamo 1963 gostiju i jedan član online

Nedjelja, 31 Siječanj 2016 13:49

Vitamin D ili toksične kreme za sunčanje

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Jedna od velike laži moderne znanosti, farmacije i medicine koju nam neprekidno plasiraju je ona o kremama za sunčanje. Prema njima ove kreme su najbolja obrana od štetnog djelovanja sunca koje može uzrokovati kancerogena oboljenja kože. Međutim prešućuju činjenicu kako upravo te kreme sadrže razne kemikalije i toksine štetne za naš organizam. Dakle, riječ je o marketinškom mitu koji propagiraju iz jednog jedinog razloga – dobre zarade. 

Postoji više od 8000 referenci koje pokazuju da je vitamin D ključan u prevenciji tumora i drugih bolesti, te da izlaganje suncu i UVB zrakama ne može uzrokovati rak kože. Zapravo blokiranje UVB zraka i njihov prodor u kožu spriječava tijelo da regulira potrebne količine D vitamina. U našoj koži pod utjecajem sunca od kolesterola nastaje vitamin D (kolekalciferol), a kasnije u jetri i bubrezima nastaje aktivni vitamin D (kalcitriol).

Vitamin D se pokazo vrlo uspješnim u liječenju hipertenzije, dijabetesa, osteoropoze, ateroskleroze, karcinoma (što može imati važnost u prevenciji raka, osobito raka dojke, prostate, pluća, crijeva), Perkinsove bolesti, autoimunim bolestima, depresije, debljine,…. Vitamin D jača imunološki sustav i važan je čimbenik u borbi protiv infekcija i drugih bolesti. Sve to znanstvenici od davno znaju, kao i činjenicu da vitamin D regulira stanice, sustave i organe u našem tijelu. Funkcionira tako da može uključiti ili infibirati pojedine gene, po ćemu se razlikuje od drugih vitamina. To je steroidni hormon koji je klasa sama za sebe. Dokazana je teza da tamo gdje ima manje sunca ima više slučajeva oboljevanja od raka, gripe, pa čak i autizma. 

Nedostatak vitamina D za posljedicu ima veću smrtnost, poremećaje mentalnog zdravlja i kronično povećan broj oboljenja od tumora. Statistički je dokazano kako se povećao broj oboljenja od karcinoma kože i smrtnost od karcinoma kože unazad 30-tak godina od kada su farmaceutske komapanije započele s kampanjom o nužnoj primjeni zaštitnih krema od štetnog djelovanja sunca.

Tijekom ljetnih mjeseci smanjite dnevnu izloženost suncu u kupaćem kostimu na 15-tak minuta, sve drugo izaziva starenje kože ili oštećenja od opeklina. Potrebne količine vitamina D najviše dobivamo izlaganjem suncu i to svega nekoliko dana u tjednu u trajanju 10-15 minuta.

Oko 80 posto ovog vitamina u tijelu nastaje izlaganjem ultraljubičastim zrakama B (UVB), dok se u manjem postotku dobiva iz hrane - ribljeg ulja, tunjevine, lososa, skuše, jetre, jaja, maslaca, jogurta i sira.

Zbog štetnosti krema za sunčanje, najbolje napravite sami svoju kremu od prirodnih sastojaka.

O djelotvornosti vitamina D pogledajte video prilog.

Pročitano 26799 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 23 Veljača 2016 08:34

Video sadržaj

GVM radio Zdeno Klimeš
Molim prijavite se ako želite komentarati

Copyright © www.internet-radio-gvm.com  - All Rights Reserved | Webdesign Berislav Hermeščec