Imamo 2627 gostiju i 4 članova online

Zdeno

Nakon snažne balade “Bijeg od sjećanja”, kantautor, pjevač i gitarist Ivan Ivanković predstavio je drugi singl kojim najavljuje svoje prvo studijsko izdanje na hrvatskom jeziku.

Riječ je o autorskoj pjesmi “U ovaj grad” za koju glazbu i tekst potpisuje sam Ivan, dok iza aranžmana stoje Duje Ivić i Ivan Ivanković. Emocije koje veže za odrastanje i rodni grad pretočene su u novi singl u kojemu Ivan osim dokazanih pjevačkih i sviračkih sposobnosti pokazuje i specifičan kantautorski potpis. Snažni gitarski riffovi i upečatljive vokalne dionice glavna su obilježja njegove glazbe, a iz singla u singl osiguravaju mu status jednog od najperspektivnijih predstavnika pop rock scene u Hrvatskoj.

Spot redatelja Darija Lepoglavca snimljen je u Grubišnom Polju, rodnom mjestu uz koje Ivan veže uspomene i događaje koji su ga oblikovali kao osobu i odredile njegov životni put.
“Proces pisanja pjesme tekao je vrlo lijepo. Budući da uz Grubišno polje vežem smijeh, sreću, tugu pa i prve ljubavi – sve redom duboke emocije koje su me pripremile za život, pjesmu sam jednostavno izbacio iz rukava. Nakon završetka projekta ponovno sam si dokazao koliko volim svoje rodno mjesto, pa tako nije bilo dileme gdje ćemo snimiti spot. Redatelj Dario Lepoglavec ponovno je odradio sjajan posao, a dečki iz benda pomogli su mi ispričati priču koja mi je iznimno važna”rekao je Ivan.

Ivan marljivo radi na novom studijskom materijalu, a uskoro će biti najavljen datum izlaska njegovog prvog album na hrvatskom jeziku.

Nastupom na Aurea festu Požega 2019, Lea Mijatović je predstavila novi singl i spot „To je ljeto“. Pjesma će se vjerojatno naći na njenom novom albumu koji je u završnoj fazi i čiji izlazak se očekuje do kraja godine.

Za razliku od moje prve suradnje s ekipom Decibel studija gdje sam ja prilikom snimanja spota bila pod vodom, na vrhu zgrade, ovaj put su oni zajedno s kamerom plivali, ronili, letjeli, a moja barka i ja smo plutale usred pučine.

Ta moja mala barka u spotu zapravo predstavlja svojevrsni simbol ljetne ljubavi o kojoj pjevam u pjesmi “to je ljeto”.“ – rekla je Lea Mijatović

„Ono što mi se jako sviđa kod ove pjesme je to da su svi instrumenti odsvirani uživo, iako moderna glazbena produkcija ide u nekom drugom smjeru, ja sam totalni fan žive svirke i jako sam sretna i zahvalna kad se u studiju nađe ekipa vrhunskih muzičara poput Dade Marinkovića (bubanj), Igora Geržine (sax), Martina Petračića (bas), Tomislava Mihaljevića (klavir), Igora Ivanovića (klavijature), Marka Vojvodića (gitare) i daju pjesmi dušu.“ Lea

Nina Herr predstavlja nam svoj drugi singl “Nisi tu”, pjesmom plesnih i zaraznih ritmova s elementima country glazbe. Autor glazbe je Hana Librenjak, teksta Miki Solus dok aranžman potpisuju Hana Librenjak, Antonino Šimić, Nina Herr i Marko Balenović.

“‘Nisi tu’ se može shvatiti na puno načina. Jedna varijanta je ona očita – nostalgija za nekim minulim vremenima, pričama, odnosima i emocijama koje su nekada bile obojene toplijim bojama nego što su danas. Tekst može čovjek doživjeti kao otvoreno pismo partneru, ali i samome sebi.

Svi mi prolazimo faze u odnosu s nama samima. Nekad smo sasvim prisutni i svoji, a nekada se osjećamo kao da – „Nismo sasvim tu“. Svatko će u pjesmi prepoznati onu varijantu priče koja mu je u trenucima slušanja bliža, to je najljepši dio svega“, poručuje Nina Herr.

Beta Sudar i Roko Vušković objavili su prekrasan duet, ljubavnu pjesmu „Ima boljih“ koja će vas osvojiti na prvo slušanje.  Glazbu, tekst, aranžman i produkciju potpisuje Predrag Martinjak Peggy.

„Jako smo ponosni što je baš ova pjesma postala naš prvi zajednički duet, osvojila nas je poruka koju nosi i to što pravu ljubav ne izjednačava sa savršenstvom nego s dovoljno jakom željom za prevladavanjem svih iskušenja koji joj stanu na put. Nadamo se da će vam se svidjeti te da će se mnogi od vas pronaći u ovim lijepim stihovima.“ - Beta & Roko

Supernova, novi je singl Jelene Vanjek Jelle. Supernova je ljubavna pjesma o pripadnosti, ustrajnosti, žudnji i porivima, koji svako ljudsko biće tjeraju u nešto novo i prelijepo. Osjećaj zagrljaja drage osobe donosi spokoj, koji se lako može usporediti s toplinom koju čovjek osjeti pri povratku u svoj rodni kraj.

Jelena se spretno poigrala pjesničkim slikama, pa je spot odlučila snimiti u svom rodnom mjestu, Dugom Selu. Uistinu treba istaknuti vještinu redatelja video spota, Doringa, koji je prepoznao ovu strast i uz prelijepu fotografiju suptilno prožeo video lokacijama dječjeg igrališta, kao simbola bezbrižnog djetinjstva.

Druženja i prve ljubavi na obalama Jezera stare ciglane zamijenit će panorame s Martin Brega, u koje će se Jelena jednog dana otisnuti sa željezničkog kolodvora, noseći mali bubanj za kofer, u koji je spakirala ono najvrijednije što ima, glazbu i sjećanja. Jella & Jelenini izrazito su ponosni što je pjesma u potpunosti nastala unutar benda, no svakako treba naglasiti i pomoć producenta Ivana Havidića, koji je zaslužan da je snimka iz garaže zaživjela puno ugodnijim zvukom. Veliko hvala gradu Dugo Selo, gradonačelniku Nenadu Panianu, te njegovim suradnicima na nesebičnoj pomoći u realizaciji ove pjesme. Također, Jelenini se žele zahvaliti Športskom ribolovnom društvu Dugo Selo, koje je prepustilo svoj mirni kutak i osiguralo čamac za potrebe snimanja.

Jella iz Dugog Sela, kako Jelena u šali običava za sebe reći, svoju Supernovu poklanja svima zaljubljenima, a tajnu za čijim zagrljajem ustvari žudi ostavlja vama na maštu.

Antonio Perina predstavlja novu autorsku pjesmu "Mala ljetna muzika". Teško se opraštamo od ljeta jer se ljeti, na moru ispunjavaju valjda najljepši snovi. Pjesma "Mala ljetna muzika" će tako produžiti ljeto i u rujanske dane unijeti miris mora, okus soli, ples i bezgraničnu ljubav na valovima mora.

Pjesma je nastala u jednom dahu, jednog kasnog ljetnog popodneva uz gitaru kad više ni klima uređaj nije bio od pomoći. Ova jednostavna, ritmična pjesma s lako pamtljivim tekstom preporučuje se pogotovo onima koji su ovog ljeta doživjeli lijepe uspomene koje će dugo pamtiti.

 

Mateo Pilat objavio novu pjesmu – ljubavnu baladu, u naslovu „Dok odlaziš“.

„Zahvaljujući mom autorsko-producentskom timu ( Prajo-Kunštek-Popeskić ), još nisam otpjevao pjesmu u koju nisam bio zaljubljen već na prvo slušanje, pa tako i novi singl “Dok odlaziš” ulazi u tu moju “kolekciju”. Svaki put tijekom snimanja obuzimale su me tako snažne emocije i držale me danima poslije. Teško mi je reći što mi je bolje – tekst, glazba, aranžman, svirka…Osjećao sam se toliko dobro pjevajući je kao kad obučete vrhunsko odijelo krojeno po mjeri i bez milimetra pogreške. Baš sam uživao, iako je to vokalno poprilično zahtjevna pjesma, ali takve i volim. Mislim da će se svidjeti svima koji vole kvalitetnu modernu glazbu, a i mnogi će sigurno prepoznati vlastitu priču u njoj. Pomalo me podsjeća na filmove Pedra Almodóvara – stalno na nekom rubu melodrame, ali istovremeno inteligentno, emotivno, čak pomalo i duhovito, prepuno lijepih slika.“

Pjesma je dobila i svoj video spot, koji potpisuje Paolo Gentilini.

Grupa Detour i DJ Jakka objavili su odličan remix pjesme „Bez tebe“, singl s aktualnog albuma „Tourdetour“. Iza remixa stoji priznati DJ i glazbeni producent Domagoj Jakić poznatiji pod umjetničkim imenom Jakka, jedan od najuspješnijih domaćih house izvođača. 

‘Vrlo smo zadovoljni s Domagojevim doživljajem pjesme, nešto drugačije, svježe i uz bok recentnim svjetskim glazbenim strujanjima. Već smo imali prilike surađivati s njim i mada dolazi iz nešto drugačijeg glazbenog svijeta veseli nas kada tako mlad i talentiran mladić posveti svoje vrijeme za našu pjesmu. Ne sumnjamo da ćemo nastaviti dalje sa suradnjom te čuti još materijala od strane osobe koja je autentična a opet u doticaju s novim trendovima’, dojmovi su autora pjesme Nenada Borgudana

Svestrana glazbenica Nina Kraljić nastupila je na ovogodišnjim 22. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku s novom pjesmom „Mala ljubav“. Glazbu je napisala Ines Prajo, teks Arijana Kunštek dok produkciju potpisuje Tihomir Preradović.

„Novi single 'Mala ljubav', čija je snaga u jednostavnosti iskrene ljubavi uz njenu kompleksnost da se stabilno čuva i gradi kroz svaki dan, prati mijene bez vike i objašnjavanja. Samo se prepušta trenutku i plovi kroz sve promijene s rukom u ruci.“, objavila je Nina na svojoj facebook stranici.

„Pjesma koja traži otpuštanje svih obrana, ega i strahova prema ljubavi. Traži potpunu nadu i vjeru da ju zaslužujemo i to u onom obliku koji je čist i iskren, skroman i snažan, nježan i moćan, čini te zaštićenom i slobodnom, sretnom čak i u tuzi jer u svakom trenutku možeš biti svoja ma kakav god dan bio; sretan, tužan, oblačan ili sunčan kako pjesma kaže. Ona za sve ima riješenje jer ljubav koja polazi iz jednostavnosti ima svu kompleksnost za ostanak i stvaranje doma.“


Ovo je pjesma za prvi ples i zavjet, za obnovu ljubavi, za vjeru u novu ljubav, za razlaz od starog i okretanje novog lista u priznavanju da želimo/zaslužujemo više. A sve u miru, bez ikakvih napada. Izrečeno u tihoj molitvi. Unutar nas. Nadam se da ćete prepoznati njenu snagu u jednostavnosti izraza.“, napisala je Nina povodom objave svoje pjesme „Mala ljubav“.

Splićanka Doris Dragović nakon više godina objavila je novi singl i videospot „Brod za najbolje“ što je izazvalo veliki interes njenih slušatelja o čemu govori veliki broj pregleda na YouTubeu. Sama pjevačica naglašava kako joj nije bitan broj pregleda, iako joj je drago zbog  toga, već da i dalje nastoji postiću što veću kvalitetu u svojem glazbenom djelovanju. Glazbu i tekst za novu baladu napisao je Ivan Huljić, sin Tončija Huljić s kojim Doris već surađivala na posljednjem albumu „Ja vjerujem“. Aranžman potpisuje Leo Škaro.

Veliki koncert Doris najavljuje za 30 studeni u zagrebačkoj Areni.

 

Stranica 1 od 16

Copyright © www.internet-radio-gvm.com  - All Rights Reserved | Webdesign Berislav Hermeščec